Verkeersoverlast Ommerkanaal West
In maart is er een brief gestuurd naar de gemeente Ommen en Hardenberg over de verkeersoverlast aan de westkant van het Ommerkanaal. Hierop heeft de gemeente Ommen geantwoord dat zij in 2010 tellingen gaan doen om de verkeersintensiteit te meten. Dit gebeurt na de pas nadat nieuwe rondweg klaar is en de wegafsluitingen er niet meer zijn.
Ledenvergadering
Klik hier voor de notulen van de ledenvergadering van vrijdagavond 9 april.

Ledenvergadering
Wij nodigen alle leden en belangstellenden in onze buurtschap uit voor de vierde ledenvergadering van PBBO op vrijdagavond 9 april.  in het Buurthuis Ommerkanaal 19.30 uur zaal open. Klik hier voor de uitnodiging en agenda
Projectplan Duurzaam Dorp
Het projectplan dat naar de provincie Overijssel is gestuurd. Voor inzage klik hier.

Enquête Duurzaam Dorp Overijssel (Spoed)
Klik hier voor de nieuwsbrief met informatie en vragenlijst. Of hier voor online invullen. (makkelijker en sneller)
Volleybaltoernooi

Vrijdagavond, 24 september, heeft het Plaatselijk Belang Buurtschap Ommerkanaal een volleybaltoernooi georganiseerd op het sportveldje naast het Buurthuis. Er hadden zich elf teams aangemeld. Dit was wel een beetje een lastig aantal om in te delen voor een gelijk aantal wedstrijden. Gelukkig had Yvonne Dunnewind hiermee al enige ervaring samen met Coby Petter. Zij zijn erin geslaagd de teams goed in te delen. De finale was bijzonder spannend en iedereen was in goede stemming. De familie Petter West ging er vandoor met de wisselbeker.

1e plaats, Petter West  (Fam.A.Petter+ aanhang)
2e plaats, Laat ze maar lachen  (Fam.Dankelman+aanhang)
3e plaats, De Matties  (Rudie Petter's vrienden)
4e plaats, De Bakkies (Fam.Bakhuis + aanhang)

Na het toernooi kon iedereen in het buurthuis nog gezellig napraten en eventueel zijn/haar overwinning vieren onder het genot van een drankje. Band M speelde heel goed, vooral de wat oudere jeugd sprak de nummers erg aan, want er werd veel gespeeld van de jaren 60-70. Er werd volop gedanst.  Al met al was het heel gezellig en dus is deze avond volgend jaar vast weer voor herhaling vatbaar. Foto's klik hier.
Ledenvergadering
Notulen van de ledenvergadering op 4 november. Klik hier.

Ledenvergadering
Wij nodigen alle leden en belangstellenden in onze buurtschap uit voor de vijfde ledenvergadering van PBBO op 4 november
om 20.00 uur
buurthuis Ommerkanaal 19.30 uur zaal open. Klik hier voor de agenda.
Plaatselijk Belang Buurtschap Ommerkanaal